Simona Halep s-a calificat, joi dimineaţă, în finala Australian Open, după ce a câştigat meciul cu Angelique Kerber, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7. Este o premieră pentru tenisul românesc şi o şansă pentru Simona de atinge un nou vârf în carieră.

A fost un meci greu, cu multe momente de tensiune şi emoţie, în care cele două sportive au preluat conducerea pe rând.

"A fost un meci al nervilor tari, care a durat două ore şi 22 de minute", arată Digi24.ro.

La finalul meciului, Simona a declarat că este foarte emoţionată. "Tremur acum, sunt foarte emoţionată. Sunt foarte bucuroasă că am rezistat şi am câştigat meciul. Înainte să înceapă, am ştiut că o să fie un meci dificil. Este un adversar foarte dificil, se mişcă bine şi loveşte de oriunde", a spus Simona Halep, despre Angelique Kerber.

"Astăzi a fost ca un rollercoaster, sus şi jos, dar nu am renunţat, nici măcar la o singură minge. Dacă nu renunţi, poţi să câştigi. Sunt foarte mândră de mine", a mai spus numărul 1 mondial în tenisul feminin.

"A făcut de departe cel mai mare număr de lovituri direct câştigătoare din toate meciurile din cariera ei", a comentat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

În finală, Simona va juca cu sportiva Caroline Wozniacki, prima finalistă din acest an a turneului, care tot joi dimineaţă a câştigat meciul cu Elise Mertens, după ce a intrat în tie-break în setul al doilea 6-3, 7-6 (2). 

Va fi a treia finală de mare şlem a Simonei Halep. Meciul se anunţă foarte greu, dat fiind că sportiva Caroline Wozniacki se află pe locul 2 în clasamentul WTA. 

"O respect foarte mult, ştiu că o să fim în situaţii similare, o să alergăm foarte mult. După finala de la Paris am zis că o să fiu mai curajoasă. Vreau să dau ce am mai bun şi să nu mă gândesc la titlu, dacă e să vină, o să vină", a spus Simona despre adversara sa.

Sportiva daneză este cea care îi ameninţă acum Simonei poziţia de lider mondial. De altfel, în aceste condiţii, singura şansă a Simonei de a rămâne pe locul 1 este câştigarea titlului la Australian Open.