Sala Arcadia va găzdui duminică prima reprezentaţie a spectacolului de teatru absurd "Preludiu cu fugă". Producţia are la bază piesa cu acelaşi nume scrisă de Ion Bogdan Martin şi este una dintre câştigătoarele Concursului de creaţie dramatică din 2020, organizat de Teatrul Regina Maria.

Noul spectacol al TRM prezintă întâlnirea a trei necunoscuţi între care se înfiripă un dialog intens, captivant, pe teme diverse, dar nici unul dintre ei nu emite vreo concluzie. "Totul se recompune într-un tablou absurd, cu note comice, în care se ascund trimiteri la realitatea noastră diurnă", se arată într-un comunicat transmis de instituţia de cultură.

Autorul textului, Ion Bogdan Martin, este membru în Uniunea Scriitorilor din România, filiala Bucureşti – Dramaturgie. "Nu mai scrisesem nicicând vreun text de teatru absurd şi, deşi prizez genul, mi-am spus că sunt alţii mult mai buni în domeniu. Doar că, într-o bună zi, mi-am făcut curaj şi am început să scriu despre... "începuturi", sub toate formele sale, punându-le într-un melanj abstract, de care, sincer, am fost surprins. Personajele au început să-mi "vorbească" de la sine, dialogurile îmi veneau de parcă mai scrisesem cândva acest text", a spus autorul, care în anul 2013 a mai fost premiat de TRM pentru cea mai bună piesă scurtă la Concursul de creaţie dramatică, din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru "FITO", Ediţia a XIX-a, cu piesa "Goi, spre paradis".

Din distribuţie fac parte actorii Ciprian Ciuciu, George Dometi, Angela Tanko, aceiași care semnează şi regia spectacolului, iar scenografia îi aparţine Oanei Cernea.

Premiera va avea loc duminică, 28 februarie, de la ora 19, la Sala Arcadia, unde locurile au fost deja ocupate. Doritorii sunt invitaţi însă la următoarele reprezentaţii care vor avea loc vineri, 5 martie, şi miercuri, 31 martie, de la ora 19, tot pe scena Teatrului Arcadia.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online de pe Eventim.ro sau de la Agenţia Teatrului miercuri, joi şi vineri, între orele 14 - 19, sâmbătă şi duminică, între orele 16 – 19, sau cu o oră înainte de spectacol.

Cei care au nevoie de informaţii suplimentare sau vor să rezerve bilete o pot face sunând la numărul de telefon 0359452324, sau contactând instituţia de cultură la adresa de e-mail rezervari@teatrulreginamaria.ro.

Având în vedere că incidenţa în Oradea se află sub pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, spectacolele se pot ţine în spaţii închise, cu reguli de distanţare, cu purtarea măştilor şi cu folosirea a maximum 50% din capacitatea spaţiului respectiv.