"Zloată sau viitorul preşedinte al României", în regia lui Eugen Ţugulea, este cea dintâi premieră a stagiunii 2019-2020 a trupei Iosif Vulcan. Prima reprezentaţie a spectacolului va avea loc în 10 octombrie, la Sala Arcadia.

Pamfletul a mai fost prezentat în faţa orădenilor la ediţia din iunie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea de anul acesta, însă doar sub formă de spectacol-lectură. De data aceasta, Eugen Ţugulea îl va interpreta pe unicul personaj al piesei, producţia fiind completată cu costume şi decoruri.

Autorul, Radu Popescu, este un dramaturg, regizor de teatru şi manager cultural, fondator al Teatrului Apropo şi al Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent. La ediţia din 2018 a "Concursului de creaţie dramatică dedicat piesei scurte", organizat de Teatrul Regina Maria, în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, scriitorul a participat cu două texte: "Zloată sau viitorul preşedinte al României", nominalizat pentru premiu, şi "Cu drona", textul câştigător.

Personajul din "Zloată sau viitorul preşedinte al României", Silviu Moisă, i-a atras atenţia actorului orădean Eugen Ţugulea, care a decis să-l prezinte pasionaţilor de teatru din oraş. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de instituţie, spectacolul regizat şi interpretat de Eugen Ţugulea va fi prezentat sub noua formă în această stagiune dat fiind că a avut priză la public, chiar şi sub forma unui spectacol-lectură, în luna iunie.

Acţiunea se petrece într-un tramvai, unde Silviu Moisă (interpretat tot de Eugen Ţugulea), un cetăţean bolnav psihic, împarte materiale de campanie politică, dorind să devină următorul preşedinte al României. Cu toate că oamenii îl cred nebun, acesta are momente de luciditate şi "este un om la zi, adică are Facebook, WhatsApp şi urmăreşte cele mai interesante emisiuni pe Discovery şi Viasat History", după cum au transmis reprezentanţii Teatrului Regina Maria. 

Scenografia este realizată de Mădălina Baciu, iar regia tehnică semnată de Petru Papp şi Tiberiu Covaci. Echipa este completată de Adeleine Tripa (sufleor), Adrian Gherdan (lumini) şi Sergiu Domide şi Lucian Obadă (sunet). Premiera spectacolului va avea loc joi, 10 octombrie, la Sala Arcadia.

Biletele se pot achiziţiona online de pe biletmaster.ro şi de la Ageţia Teatrului de marţi până vineri între orele 12 – 18, sâmbătă între orele 10 – 13 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Spectacolul "Zloată sau viitorul preşedinte al României" va mai fi jucat şi în 26 octombrie şi 5 noiembrie, tot de la ora 19, la Sala Arcadia. După cum se ştie, sala mare a Teatrului Regina Maria nu poate fi folosită, dat fiind că se fac lucrări de modernizare a scenei.