Viaţa maghiarilor care trăiau în Ungaria anilor `60 va fi evocată, vineri, în sala mare a Teatrului de Stat, de la ora 19, unde trupa Szigligeti va prezenta publicului premiera spectacolului "Csinibaba" ("Mondenele"). 

Potrivit unui comunicat transmis de instituţia de cultură, pe scena Teatrului vor urca aproape toţi actorii din trupă, producţia fiind regizată de directorul artistic al trupei Szigligeti, Eszter Novák.

Piesa de teatru "Mondenele", scrisă de Gyula Márton, spune povestea mai multor maghiari care se înscriu într-un concurs de talente al Televiziunii Ungare, câştigătorul urmând să călătorească în capitala Finlandei, departe de Ungaria comunistă. 

În spectacol apar cele mai cunoscute melodii maghiare din anii `50 şi `60.

"M-aş bucura să văd trei generaţii: bunicii, părinţii şi copiii, împreună la teatru", a spus regizorul Eszter Novák, conform comunicatului. 

Pe lângă actorii trupei, la spectacol mai participă doi dansatori de la secţia de dans contemporan a Ansamblului Nagyvárad și muzicieni invitaţi. Coregrafia este semnată de László Bóbis, decorul de Fodor Viola, costumele de Cristina Breteanu, iar muzica, de Suba Sándor şi Szamosközi Gergő.

Spectacolul se va juca în limba maghiară, cu supratitrare în limba română. 

Următoarele reprezentaţii sunt programate în weekend, sâmbătă, de la ora 17 şi duminică de la ora 19, apoi vineri, 19 mai, de la ora 17, sâmbătă, 20 mai, de la ora 17, şi marţi, 23 mai, de la ora 17. Biletele pot fi cumpărate de la agenţia Teatrului Szigligeti şi online, pe biletmaster.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!