Copiii şi părinţii lor sunt invitaţi, duminică, la premiera spectacolului "Punguţa cu doi bani", o adaptare după povestea scrisă de Ion Creangă, adusă în faţa publicului orădean de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria.

Spectacolul regizat de Szőke Kavinszki András păstrează firul epic al povestirii, dar este adaptat astfel încât povestea să ofere învăţăminte cât se poate de actuale.

"Cadrul general al spectacolului prezintă povestea unui moş şi a unei babe, meşteşugari împovăraţi de greutăţile timpurilor noi, care se pregătesc să-şi etaleze produsele într-un târg, timp în care actorii care-i însoţesc prezintă o mică scenetă cu Vasilache şi Mărioara. Obiectul de suflet al moşului fierar este cocoşul de vânt, girueta, a cărui vreme glorioasă s-a stins de mult, iar al babei ouăle de Paşti artizanale, care nu mai au căutare în zilele de azi. Salvarea meşteşugului şi al tradiţiei, predarea ştafetei generaţiei viitoare devine marea provocare a vieţii lor. Soluţia pe care o găsesc pentru a crea punţi între vechi şi nou este povestea, care se desfăşoară într-un timp imemorabil, ce nu poate fi datat cu exactitate", a transmis, printr-un comunicat de presă, instituţia de cultură.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Carina Bunea, Consuela Egyed, Igor Lungu, Zentania Lupşe şi Florian Silaghi.

Textul dramatic este adaptat de Viorica Filipoiu, versurile pentru cântece sunt scrise de Veronica Porumbacu, iar scenografia de Emese Csüri.

Premiera va avea loc duminică, de la orele 10 şi 12, în sala Teatrului Arcadia din Pasajul Vulturul Negru. "Punguţa cu doi bani" nu este recomandat copiilor sub 4 ani.

Următoarele reprezentaţii sunt programate în 27 martie şi 16 aprilie, de la ora 11, în aceeaşi sală. Biletele se pot cumpăra de la agenţia teatrului, deschisă de marţi până vineri între orele 10 şi 14, online de pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacol de la sala Arcadia, în limita locurilor disponibile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!