Sportivi din toată ţara s-au adunat, sâmbătă, la Oradea pentru a se întrece în cel mai important eveniment din triatlonul românesc: Cupa Adeplast Ironman. Concursul s-a desfăşurat atât pe echipe cât şi la individual.

Cei aproximativ 130 de participanţi au parcurs fie traseul Ironman care presupune o probă de înot de 3.800 m, ciclism pe 180 de kilometri şi alergare pe 42,2 kilometri fie în cel de Half Ironman: 1.900 de metri înot, 90 de kilometri ciclism şi 21,1 kilometri alergare.

Şi la cea de-a treia ediţie a evenimentului startul s-a dat de la lacul Paleu, iar apoi concurenţii au trecut de proba de ciclism pedalând pe traseul Lacul Paleu - drumul judeţean Paleu - Uilacul de Munte - Cetariu - Cauaceu dus-întors de mai multe ori.

La final, concursul i-a adus pe sportivi în Parcul Brătianu din Oradea, unde s-a desfăşurat cursa de alergare.

Câştigătorul probei de Ironman a fost Vatai Miklos din Budapesta, care a finalizat dificila cursă în 9 ore şi 23 de minute. Singurul orădean înscris în această probă a triatlonului, Cristian Hanga, a terminat pe locul 12, cu timpul de 13 ore şi 24 de minute.

Potrivit organizatorilor, în premieră naţională, o femeie a devenit Ironman, terminând cursa în mai puţin de 16 ore (timp maxim admis pentru ca un sportiv să fie considerat Ironman). Este vorba de bucureşteanca Alina Ursu, care a ajuns la finish în 15 ore şi 24 de minute.

La Half Ironman, câştigător a fost timişoreanul Ciprian Bălănescu, cu un timp de 4 ore şi 8 minute. Triatlonul a fost organizat de Clubul Sportiv X-Terra şi Asociaţia ProBikers.