Prim-ministrul japonez Shinzo Abe va vizita, săptămâna viitoare, mai multe ţări din Europa de Sud-Est, printre care şi România. În ultimii 100 de ani, niciun premier al Japoniei nu a făcut o vizită oficială în ţara noastră, scrie adevarul.ro.

Shinzo Abe va mai merge în Bulgaria, Serbia, Estonia, Letonia şi Lituania.

"Voi extinde graniţele diplomaţiei japoneze, confirmând în acelaşi timp coordonarea noastră strânsă asupra problemei Coreei de Nord şi altor chestiuni presante cu care se confruntă comunitatea internaţională", a declarat Abe, despre vizita sa în Europa.

Abe va părăsi Japonia pe 12 ianuarie şi se va întoarce pe 17 ianuarie. De-a lungul anilor, în special după Revoluţie, mai mulţi premieri ai României au efectuat vizite oficiale în Japonia.

Deşi Japonia este una dintre cele mai mari puteri economice ale lumii, numărul trei, după SUA şi China, investiţiile japoneze în România nu sunt la acelaşi nivel, fiind de doar 178 milioane euro la nivelul anului 2014. În ultimii ani se constată o creştere a acestor investiţii, în special în industria auto, mai scrie adevarul.ro.