Începând cu acest an, Oradea va fi gazda unui eveniment cu totul special, dedicat în exclusivitate cărţii şi educaţiei: Târgul Gaudeamus, a cărui primă ediţie va avea loc între 7 şi 11 mai.

Deşi iniţial Primăria Oradea anunţase că evenimentul se va organiza în incinta unui pavilion expoziţional amplasat pe platoul de la intrarea Casei de Cultură a Sindicatelor, până la urmă, târgul Gaudeamus se va desfăşura în Parcul 1 Decembrie, lângă Statuia Ostaşului Român.

Evenimentul din oraşul de pe Criş este organizat de Radio România (Centrul Cultural Media Radio România, echipa Gaudeamus) în parteneriat cu municipalitatea orădeană.

"Evenimentul va aduce în faţa publicului orădean o ofertă editorială bogată şi variată, prezentată de cei peste 40 de participanţi - edituri, agenţii de difuzare, instituţii de învăţământ - lansări şi prezentări de carte şi ofertă educaţională, proiecte conexe la care publicul va fi invitat să participe", arată comunicatul Primăriei.

Programul cuprinde, în total, 79 de târguri organizate în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Mamaia, Târgu Mureş, Sibiu şi Braşov, atunând peste 2.180.000 de vizitatori şi circa 8.600 de evenimente editoriale.

Conform organizatorilor, ediţia de la Oradea, desfăşurată în cadrul Caravanei Gaudeamus, este una pilot, dar se doreşte ca târgul să devină "un reper al vieţii culturale a oraşului".

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, de la ora 12, în Parcul 1 Decembrie.