Premierul României, Florin Cîţu, a anunţat joi că va propune Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) să permită circulaţia în noaptea de Paşte până la ora 5, şi nu până la ora 2, cum este reglementat în prezent, astfel încât oamenii să meargă la slujbele de Înviere.

În acest an, Paștele Ortodox este sărbătorit pe 2 mai, slujba având loc în noaptea de 1 spre 2 mai.

De asemenea, premierul a spus că va propune şi ca staţiunile de pe litoral să fie deschise şi să primească turişti până la 70% din capacitate.

Anunţurile au fost făcute pe Facebook de premierul României. Propunerile vor fi adresate chiar joi CNSU. Pe lângă cele două propuneri, prim-ministrul vrea şi ca magazinele să rămână deschise până la ora 20 vineri înainte de Paşte şi acolo unde incidenţa ar impune, conform reglementărilor în vigoare, să se închidă la ora 18.

"Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU: - pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00; 
- magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște; - stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)", a scris, pe Facebook, Cîţu.