Premierul Florin Cîţu a primit, sâmbătă, prima doză de vaccin anti-Covid realizat de Pfizer şi BioNTech, la Spitalul Militar Carol Davila din Bucureşti. "Foarte uşoară această vaccinare, nu am simţit nimic. I-am zis doamnei asistente (...) Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulţi români vor să se vaccineze. Rămânem la obiectivul nostru, de 10.400.000 de români vaccinaţi până în septembrie", le-a spus premierul jurnaliştilor la ieşirea din centrul de vaccinare.

Florin Cîţu a purtat un tricou cu mesajul "#Împreună învingem pandemia".

Totodată, premierul României a declarat că întârzierile de livrare a vaccinului din perioada următoare vor fi recuperate, firma producătoare abordând acest ritm pentru a-şi recalibra capacitatea de producţie pentru trimestrul al doilea. "Doar o săptămână primim 80%, după aceea revenim, dar se vor recupera. Ceea ce încetineşte în perioada următoare va fi recuperat în săptămâna următoare. Nu este decât o problemă decât de o săptămână. Ca să fie foarte clar, de ce a făcut Pfizer acest lucru: pentru a recalibra capacitatea de producţie, să avem acele 200 de milioane de vaccinuri în trimestrul doi. Deci este un lucru bun şi veţi vedea că nu se încetineşte procedura", a afirmat Cîţu.

Referitor la platforma pentru înscriere în vederea programării pentru vaccinare, premierul a menţionat că "se lucrează non-stop".

"Eu, repet, aş vrea să mă uit la mesajul pozitiv: foarte, foarte mulţi români vor să se vaccineze. Şi aşa cum săptămâna trecută am contractat încă 8 milioane de doze, să mă asigur că revin din trimestrul doi, cum vor apărea şi alte vaccinuri, vom lua mai multe", a afirmat premierul.

În urmă cu o zi s-a vaccinat şi preşedintele Klaus Iohannis, care a dat, astfel, startul celei de-a două etape a imunizării anti-COVID.