Premierul Mihai Tudose ia în considerare să-l elimine din executiv pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, dacă acesta nu rezolvă rapid problema producerii de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, au declarat surse guvernamentale pentru HotNews.

Potrivit acestora, Tudose îi ceruse lui Bodog încă din 6 iulie soluţii, iar în şedinţa de joi a Guvernului – la care ministrul a lipsit – un secretar de stat de la Sănătate a propus înfiinţarea unui comitet interministerial condus chiar de Tudose. De altfel, premierul a avut o ieşire dură faţă de secretarul de stat chiar în debutul şedinţei de guvern, ameninţându-l cu concedierea.

„Nu daţi din cap, domnule secretar de stat, atât de amplu, aşa, că nu sunt foarte de acord cu ce aţi scris acolo şi s-ar putea să plecaţi acasă înapoi. Mă bucur că aţi înţeles”, i-a spus premierul lui Rareş Trişcă, în faţa jurnaliştilor.

Potrivit surselor guvernamentale citate de HotNews, Tudose ar fi fost nemulţumit pentru că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ar fi încercat sa se derobeze de responsabilitatea vaccinurilor de la Cantacuzino şi să i-o paseze lui, ca şef al respectivului comitet interministerial.