Premierul Nicolae Ciucă se va afla, joi, la Oradea, pentru a lua parte la ceremonia de inaugurare a lucrărilor la fabrica Nokian Tyres. Cu această ocazie, va vizita și șantierul drumului de legătură dintre autostradă și șoseaua de centură.

Potrivit programului făcut public de biroul de presă al Guvernului, premierul va avea prima ieșire oficială la ora 9.30, când va face o vizită pe șantierul drumului de legătură dintre Autostrada A3 (Biharia) și Centura Oradea (Sântandrei).

De la ora 10.30, prim-ministrul va participa „la ceremonia de inaugurare a lucrărilor la fabrica Nokian Tyres, prima fabrică de producere a anvelopelor cu emisii zero de CO2 din lume”, conform anunțului Executivului.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, investiția în fabrica de cauciucuri Nokian Tyres, se ridică la circa 650 milioane euro, și este cea mai mare atrasă de municipalitatea orădeană în ultimii 20 de ani.

Viitoarea fabrică Nokian Tyres, retrasă din Rusia în urma războiului din Ucraina, va fi prima fără emisii de carbon şi va duce la crearea a circa 500 locuri de muncă.

Sursele BIHOREANULUI spun că, alături de Ciucă vor fi prezenți la Oradea și miniștrii Lucian Bode (Interne), Sebastian Burduja (Cercetare), posibil și bihoreanul Marcel Boloș (Fonduri Europene). De asemenea, la eveniment ar urma să participe și ambasadorul Finlandei la București.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!