Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că este în evaluare o eventuală măsură de restricţionare a circulaţiei pe timp de noapte, în marile oraşe, în scopul limitării răspândirii epidemiei de SARS-CoV-2, informează portalul G4Media.ro.

Orban a fost întrebat dacă ia în considerare o astfel de măsură, în condiţiile în care tot mai multe localităţi au trecut de pragul de trei cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

"Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1.000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare", a răspuns premierul României.

Agerpres.ro arată că Ludovic Orban a fost întrebat, tot sâmbătă, dacă în campania electorală pentru alegerile parlamentare vor fi impuse măsuri suplimentare în contextul creşterii accentuate a numărului de infectări, iar acesta a răspuns că vor fi "aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale".