La scurt timp după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să se pronunţe urgent privind situaţia de la Roşia Montană, şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu cere acelaşi lucru. MRU a spus că proiectul Roşia Montană e o prioritate, pentru că înseamnă locuri de muncă.

"Eu nu sunt adeptul niciunui proiect, sunt adeptul unor rezultate. Proiectele care aduc locuri de muncă mă interesează, le susţin. (...) În ce priveşte Roşia Montană, am avut discuţii cu miniştrii responsabili şi am cerut foarte clar: spuneţi-mi unde s-a blocat, şi unde e un aviz negativ, de ce e negativ, şi închidem totul", a mai spus Ungureanu.

El a arătat că fost în zonă, fiind impresionat de sărăcia locuitorilor de acolo. "Sunt dispus să merg cu oricine la Roşia Montană şi la Roşia Poieni, să vadă cum arată nişte răni ale pământului. Eu am bătut cu pasul acele locuri. Nu am văzut lume mai săracă, mai pipernicită, mai cotropită de boli. (...) Lăsăm comunităţi de 5.000 de oameni pentru că ne gândim la ce se poate întâmpla?", a mai spus primul ministru.