Politicienii nu au limite. Un exemplu e cel dat de premierul Victor Ponta joi, când, alături de primarul Constanţei, PSD-istul Radu Mazăre, a mers într-o vizită electorală în cartierul "Henri Coandă", cel pentru care Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

Premierul, aflat împreună cu o delegaţie din care făcea parte şi soţia sa, Daciana, candidat PSD la europarlamentare, cu care s-a plimbat de mână prin cartier, le-a spus celor câteva sute de oameni adunaţi că merită să îi strige numele primarului şi că îi va fi alături acestuia, încheind cu sloganul din 2012: "Mazăre la primărie, Băsescu la puşcărie", scrie agenţia de ştiri Mediafax.

Mazăre şi Ponta le-au vorbit oamenilor de pe o scenă amenajată în mijlocul cartierului de blocuri, adresându-se mulţimii de la microfoane.

"Am venit ca să vadă şi domnul prim-ministru cum este cartierul şi care sunt oamenii care stau aici. Şi mai ales să-i spun că vom termina acest cartier în ciuda tuturor greutăţilor. Vom mai construi încă 16 blocuri şi o mie de unităţi locative ca să terminăm cu toţi cei care stau pe drumuri, cu toţi amărâţii, nevoiaşii şi bolnavii care nu au bani să-şi plătească chiriile scumpe. O să mai băgăm în case încă 3.000, 3.200 de oameni şi în Constanţa nu va mai exista nimeni care să nu aibă un acoperiş deasupra capului", a promis Radu Mazăre.

Edilul a plusat, promiţându-le musulmanilor care locuiesc în cartier că le va construi o geamie, în zonă fiind deja ridicată o biserică ortodoxă unde Radu Mazăre a fost să ia lumină în noaptea de Înviere.

"Cine v-a construit aici casele? Păi lui vreau să-i strigaţi numele (lui Mazăre - n.r.) (...) Dacă în Constanţa nu vor mai fi oameni amărâţi pe străzi este meritul lui Radu Mazăre şi aş vrea ca în fiecare oraş mare din România să avem un primar care să se ocupe de cei amărâţi, nu de cei bogaţi. Cei bogaţi pot să aibă singuri grijă de ei, faptul că Radu s-a gândit întotdeauna la voi, faptul că nu doar a vorbit, ci a făcut aceste blocuri şi faptul că face în continuare şi pentru ceilalţi, pentru asta merită să-i strigaţi lui numele şi pentru asta merită ca eu să-i mulţumesc. Cei care fac lucruri bune pentru oamenii de aici din Constanţa, pentru oamenii săraci, pentru cei din România merită lăudaţi, merită apreciaţi. Noi construim şi facem blocuri, facem spitale, facem şcoli, alţii o să ne înjure şi o să ne critice şi o să ne certe", le-a spus Ponta oamenilor.

El i-a întrebat apoi pe cei prezenţi: "Dumneavoastră cu cine ţineţi aici la Constanţa?", iar mulţimea a scandat "Mazăre", mai scrie Mediafax.

"Atunci, eu stau lângă cine trebuie. Îl felicit încă o dată pe Radu, o să fiu alături de el în tot ce face bun şi tuturor vă spun că împreună facem lucruri bune pentru oamenii săraci. Iar ceilalţi, care ne vor răul, să li se întâmple lor ceea ce vă vor dumneavoastră, răul. Sănătate şi ne vedem cu celelalte chei pe care o să le dea Radu cu ceilalţi oameni amărâţi", a mai afirmat Victor Ponta.

"Dumnezeu e mare, Alah la fel", a adăugat Radu Mazăre.

Ponta le-a mai spus oamenilor că a fost cu ei şi în 2012, când au primit cheile noilor locuinţe. "Am fost aici în 2012, cu Radu, când am dat nişte chei, nişte apartamente unor oameni amărâţi. Şi v-am zis atunci: «Mazăre la Primărie şi Băsescu la...?»", mulţimea strigând "Puşcărie".

Premierul Victor Ponta şi Radu Mazăre au mers apoi să viziteze blocurile, intrând în câteva locuinţe.

Cartierul Henri Coandă este format din 17 blocuri care au 906 locuinţe - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ 3000 de persoane, valoarea investiţiei ridicându-se la 7 milioane de euro. După cum se ştie, investiţia face obiectul unui dosar penal în care primarul Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a ajuta compania să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. Atât Mazăre cât şi Avraham Morgenstern au fost reţinuţi de DNA în 8 aprilie şi au fost eliberaţi o zi mai târziu, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Radu Mazăre a fost reţinut. E acuzat că a luat şpagă 175.000 de euro"