Aşa cum i-a obişnuit pe orădeni, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service premiază eco-civismul! Zilnic, angajaţii societăţii patrulează oraşul, în căutarea cetăţenilor care aruncă în mod corect deşeurile reciclabile, pentru a-i premia. Recompensa lor este o sacoşă eco şi brelocuri cu led, personalizate cu sigla operatorului. Sacoşa e numai bună de folosit la cumpărături, suportând o greutate de până la 4 kilograme.

Campania de premiere se derulează în fiecare zi, în zone diferite din oraş şi la ore diferite, pentru ca toţi orădenii conştiincioşi să aibă şanse la premii. Surprinşi că aruncă fracţia uscată, formată din PET-uri, hârtii, cartoane, doze de aluminiu ori sticle, în recipientele destinate ei, orădenii sunt premiaţi pe loc.

După cum se ştie, în containerele cu capac galben orădenii trebuie să arunce exclusiv fracţia uscată, în timp ce deşeurile menajere trebuie să ajungă în recipientele cu capac negru. Fracţia uscată mai poate fi aruncată în igluuri. Din toate aceste recipiente, RER Ecologic Service adună deşeurile în utilaje destinate exclusiv colectării selective, şi o transportă la staţia de sortare a deşeurilor administrată de Eco Bihor.