Orădeanca Nicole-Daria Mândru, elevă în clasa a VII-a la școala Nicolae Bălcescu, s-a întors acasă cu premiul I, câștigat la Festivalul „Capitala Muzicală”, la secțiunea muzică populară, folclor, categoria 12-13 ani. Copila la fost recompensată și cu premiul special acordat de Ileana Vieru, realizatoarea emisiunii „Lada de zestre” difuzate la postul de radio România Antena Satelor.

Nicole-Daria studiază canto muzică populară la Palatul Copiilor Oradea sub îndrumarea profesoarei Turc-Gal Anamaria.

Festivalul Internațional de interpretare „Capitala Muzicală” aflat la ediția a XII-a, s-a desfășurat în perioada 6-8 septembrie, la Filarmonica de Stat Sibiu.

Concursul face parte din Programul Educaţional Internaţional „Viaţa la Pozitiv”, în organizarea Asociaţiei „Positive Life” şi a Liceului Tehnologic „Independenţa” din Sibiu.

De altfel, prin prisma temei concursului - „Viaţa la pozitiv” -, fiecare concurent a avut posibilitatea de a-și demonstra calitățile, talentul și valoarea interpetând o melodie cu tentă pozitivă în cadrul festivalului desfășurat în condiții de spectacol televizat, jurizat la cele mai înalte standarde de profesioniști.

Acest festival îşi propune să încurajeze şi să contribuie la descoperirea cât mai multor talente, să promoveze tineri interpreţi talentați, dar și să îi încurajeze să se cunoască și să împărtășească din experiența proprie.

Anul acesta, competiția a reunit circa 150 de participanți și premii de peste 10.000 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!