Scandal de pedofilie în Brazilia, cea mai mare ţară catolică din lume. Reprezentanţii Vaticanului au fost nevoiţi să recunoască existenţa unor acuzaţii de abuzuri sexuale, după ce un preot a fost filmat în timp ce făcea sex cu un copil.

Părintele Luiz Marques Barbosa, în vârstă de 82 de ani, a fost filmat în timp ce făcea sex oral cu un copil din cor în faţa altarului, iar imaginile au fost difuzate de un post de televiziune brazilian. Alţi trei copii au declarat că au fost siliţi de preoţi să întreţină relaţii sexuale.

"Începea prin a mă atinge şi a mă săruta, ceea ce îmi producea greaţă. Începea să mă dezbrace şi să se dezbrace şi pe el", a povestit tânărul identificat drept "Fabiano". Tânărul, acum în vârstă de 20 de ani, susţine că aceste atrocităţi au avut loc când avea 12 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, unul dintre preoţi "a fost demis din parohia sa şi este acuzat de justiţia civilă". Alţi doi preoţi suspectaţi de pedofilie sunt "în curs de examinare". Cei trei preoţi acuzaţi de pedofilie, Luiz Marques Barbosa, Edilson Duarte şi Raimundo Gomes , au fost "eliberaţi din funcţiile lor ecleziastice".