Timp de o săptămână, preoţi reprezentanţi ai mai multor confesiuni s-au rugat împreună, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor.

Săptămâna de rugăciune comună s-a încheiat duminică seară, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, unde au fost prezenţi preoţi ai bisericilor romano-catolice, ortodoxe, reformate, greco-catolice, evanghelice-lutherane, penticostală Betania şi penticostală Tabor, împreună cu credincioşii acestor confesiuni.

"În această octavă de rugăciune am lăsat la o parte prejudecăţile şi graniţele care de obicei ne înconjoară şi am încercat să căutăm acea punte de legătură care ne uneşte pe toţi creştinii, indiferent de confesiune", a spus preotul Ovidiu Duma, paroh al Catedralei, unul din organizatorii evenimentului.

Episcopul romano-catolic de Oradea, PS Laszlo Bocskei, prezent la ultima rugăciune comună, a mărturisit că doreşte ca "aceste momente de comunitate să fie o încurajare pentru noi, ca rugăciunilor pentru unitate să le putem alătura tot mai mult şi faptele, gesturile unităţii şi frăţietăţii dintre noi". "Puterea de convingere a mesajului creştinilor în această lume se află în lumina şi căldura cu care privim unii spre alţii!", a mai spus episcopul.

Episcopul ortodox al Oradiei, PS Sofronie, a absentat, însă cuvântul său a fost transmis de preotul ortodox Laurenţiu Lazăr. De asemenea, au mai fost prezenţi reprezentantul Bisericii Evanghelice-Lutherane, pastorul Matias Attila, reprezentantul Bisericii Penticostale Betania, pastorul Tiberiu Bulzan şi reprezentantul Bisericii Penticostale Tabor.

Gazda evenimentului, episcopul greco-catolic de Oradea, PS Virgil, şi-a exprimat bucuria de a încheia împreună în Catedrala "Sfântul Nicolae" această Octavă de rugăciune în ziua în care Biserica Universală celebrează Ziua memoriei Holocaustului.

Dorinţa celor prezenţi este aceea ca rugăciunea pentru unitatea tuturor creştinilor să nu se facă doar în aceste opt zile, ci să continue pe întreg parcursul anului.