Preotul ortodox Ioan Purtan, paroh în Cefa, a încetat din viaţă. Clericul era internat la Spitalul Municipal, la Terapie Intensivă, după ce a fost diagnosticat cu virusul Covid-19, iar starea lui s-a deteriorat. În urmă cu o săptămână, familia lui a făcut un apel către bihorenii care s-au vindecat de Sars-Cov-2 să doneze plasmă, în speranţa că un astfel de tratament îl va ajuta să-şi revină. 

Preotul avea 64 de ani. Ioan Purtan a fost confirmat cu Covid-19 pe 23 octombrie, în urma unui test PCR. Pe 2 noiembrie, fiica parohului din Cefa a făcut pe Facebook un apel la donare de plasmă către bihorenii care s-au vindecat de acest virus şi au grupa de sânge A2 sau 01. Totodată, femeia i-a rugat pe enoriaşi să se roage pentru tatăl ei. În urmă cu o săptămână, fiica preotului a declarat pentru BIHOREANUL că acesta era la Terapie Intensivă şi primea oxigen cu ajutorul unei măşti noninvazive. 

Din păcate, bărbatul nu a rezistat infecţiei, iar marţi dimineaţă familia şi apropiaţii săi au anunţat, tot pe reţelele de socializare, decesul. "Cu inimile sfâşiate de durere ne despărțim de tatăl nostru bun şi drag, părintele Purtan Ioan. Lacrimile ne curg neîncetat, tată bun cu suflet mare!", au scris membrii familiei. 

Şi enoriaşii şi-au exprimat durerea faţă de această pierdere. "Mulțumiri pentru că ne-ai pomenit în rugăciunile tale. Nu te vom uita și ne vom ruga pentru tine și pentru sufletul tău. Astăzi este ziua în care am pierdut un preot, un părinte spiritual, un om blând și bun, dar am câștigat un rugător pentru noi în Împărăția Cerurilor", a scris unul dintre enoriaşii preotului din Cefa.