Unul dintre cei mai apreciaţi preoţi ortdocşi din România, îndrăgit mai ales de tinerii cărora le vorbeşte deschis şi pe înţelesul lor despre ceea ce-i preocupă, părintele Constantin Necula va veni la Oradea.

Taman de celebra Valentine’s Day, teologul va ţine conferinţa "Familia, laboratorul educaţiei pentru înviere" la Catedrala Ortodoxă din Centrul Civic. Invitaţia au făcut-o Episcopia Ortodoxă a Oradiei şi Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie, filiala Bihor.

Evenimentul, popularizat şi pe Facebook, tocmai ca să adune cât mai mulţi tineri, este programat să înceapă de la ora 18.

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Şaguna din Sibiu, părintele Constantin Necula a făcut studii de specialitate în Italia şi Franţa şi a urmat şi cursuri de specializare în psihologie generală, probleme legate de maltratarea copiilor, dependenţa de alcool şi droguri.

Autor a numeroase studii şi articole, Constantin Necula este unul dintre cei mai îndrăgiţi conferenţiari şi teologi din ţară. La conferinţele pe care el le susţine se adună numeroşi tineri, dar nu numai, iar în presa din Bucureşti este foarte des chemat pentru a da interviuri.

De asemenea, părintele Necula a fost subiectul unei ştiri şi în weekend, când a participat la protestele anti-PSD din Sibiu.