Preparatorul fizic al echipei Luceafărul Felix Cornel Blejan (foto) va participa sâmbătă la un congres care se va desfăşura la Bruxelles, în Belgia, unde va prezenta o lucrare de specialitate.

Masterand în anul II la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică Bucureşti, Cornel Blejan a fost selectat cu lucrarea "Optimizarea pregătirii fizice prin teste specifice adaptate în fotbalul de mare performanţă".

"Este vorba de o lucrare de specialitate pe care am susţinut-o vara aceasta la o sesiune de comunicări ştiinţifice care a avut loc la Bucureşti. În lucrare am expus o parte din metodele şi mijloacele de pregătire pe care le folosesc şi, cu siguranţă, originalitatea lucrării a fost apreciată, fiind acceptată la congresul internaţional de la Bruxelles. Faptul că a fost selectată din multe alte lucrări din întreaga lume îmi dă încredere că sunt pe drumul cel bun, iar munca îmi este apreciată", a declarat Blejan, cooptat în staff-ul Luceafărului în această vară.

"Este o mândrie pentru clubul Luceafărul că am avut ocazia să-l cooptăm pe Cornel în staff-ul tehnic, iar faptul că a fost selectat la un asemenea congres este o confirmare a valorii sale în munca deosebit de importantă a pregătirii fizice", a spus, la rându-i, Florin Farcaş, managerul clubului.

Cornel Blejan are 28 de ani şi a mai activat ca preparator fizic la FC Bihor, Gaz Metan Severin (acuala CS Turnu Severin) şi Fortuna Brazi.