Presa centrală a relatat, joi, că primarul orădean Ilie Bolojan şi-ar fi dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Edilul Oradiei a dezminţit, însă, informaţia, spunând că este vorba despre "o ştire falsă". 

Pe mai multe portaluri naţionale de ştiri, între care evz.ro, b1.ro şi stiripesurse.ro, a apărut informaţia că Bolojan nu va mai fi prim-vicepreşedinte al PNL de la 1 iulie, evenimentul fiind prezentat drept "un cutremur" în PNL. 

Contactat de BIHOREANUL, Ilie Bolojan a dezminţit informaţia. "Nu este adevărat. Mesajul este fals. Dacă o să am ceva de declarat o voi face. De dimineaţă îmi sună telefonul non stop pe această temă. Nu pot lucra nimic", a spus edilul Oradiei, care se află la Bucureşti. 

În ultima perioadă, Ilie Bolojan şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, au avut divergenţe. Primarul Oradiei a declarat că şeful PNL nu s-a consultat în partid pe seama plângerii penale făcută de în nume personal la adresa premierului Viorica Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea şi că, în plus, a subliniat că nu este de acord cu acest demers.

"Probabil domnul Orban ştie mai bine argumentele plângerii penale făcute, dar cât timp incompetenţa n-a fost definită în Codul Penal, senzaţia e că prin asemenea plângeri se degradează climatul politic. Totuşi, oamenii politici, la un moment dat, trebuie să colaboreze", declara într-un interviu acordat BIHOREANULUI Ilie Bolojan.

Liberalii au susţinut, însă, demersul lui Orban privind plângerea penală, printr-un vot favorabil dat în Biroul Executiv al PNL.