În cinci ianuarie, subiectul unei emisiuni radio din Rusia a fost Traian Băsescu, tema muzicală aleasă fiind "James Bond, 007". Invitat în studio a fost directorul adjunct al agenţiei de presă ITAR TASS, Mihail Gusman. Acesta a povestit cum despre Traian Băsescu se scria în presa rusă că ar fi "dusmanul secret al Moscovei", deoarece a spus despre România şi Republica Moldova că sunt "două state, un singur popor".

Mihail Gusman s-a întâlnit cu Băsescu, primar pe atunci, pentru interviuri. "Pentru el, Bucureştiul era o corabie. A dat ordin ca oraşul să fie curăţat de câinii vagabonzi şi de chioşcuri. Cred că dacă avea puterea ar fi dat comandă să fie lustruite şi clanţele de la uşile de intrare în instituţiile publice. Totul trebuia să fie ca pe punte", zice jurnalistul rus. El adaugă că preşedintele e un personaj iubit de mase, cu un limbaj accesibil şi direct. Gusman mai spune că, fiind faţă în faţă, ochii ii fugeau un pic în lături. "Când mă privea în ochi, mă gândeam că se uită la mine doar cu stângul. Sau cu dreptul, după cum înclina capul".

În eminisiunea postului de radio Eho Moskvi nu este uitat episodul "copilul din campania electorală", "telefonul mobil luat unei jurnaliste" sau "ţigancă împuţită"

La finalul discuţiei dintre moderator şi invitat, aceştia ajung la concluzia că Traian Băsescu este, totuşi, carismatic.