În acord cu principiul care a dus la marcarea cu galben a locurilor de parcare din apropierea unor instituții publice situate în zone aglomerate (prin care municipalitatea și-a propus să faciliteze găsirea cu ușurință a unui loc de parcare disponibil pentru cetățenii care au de rezolvat într-un timp rezonabil diverse probleme), Administraţia Imobiliară Oradea oferă posibilitatea preschimbării abonamentelor valabile pentru marcaj alb cu abonamente valabile numai pentru parcarea supraetajată, cu aceeași valabilitate cu cea înscrisă în abonamentul inițial.

În vederea înlocuirii abonamentelor emise pentru parcările situate la sol, marcate cu alb, respectiv pentru emiterea abonamentelor în parcarea supraetajată, cetățenii interesați se pot adresa la ghișeul aflat la intrarea în parcarea supraetajată dinspre str. Tribunalului ori la Serviciul Parcări de pe strada Independenței.

Pentru locurile de parcare de scurtă durată, de max. 2 ore, marcate cu galben, nu sunt valabile abonamentele de parcare eliberate pentru marcaj alb. Pentru posesorii acestor abonamente care vor fi surprinși parcând pe locuri marcate cu galben se vor aplica sancțiuni contravenționale.