În cadrul unui eveniment desfăşurat luni în Sala Mare a Primăriei, Katalin Schmidt, preşedinta fundaţiei Nato Charity Bazaar, cu sediul în Bruxelles, a înmânat cecuri reprezentanţilor a două asociaţii bihorene ale căror proiecte au fost selectate pentru sponsorizare în 2013.

Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf, care se ocupă de ajutarea, îngrijirea şi îndrumarea persoanelor cu dizabilităţi psihice, a primit un cec în valoare de 9.720 de euro pentru proiectul lor de reabilitare termică a Casei Franz Max din Oradea, unde locuiesc 12 astfel de tineri, prin cumpărarea unui cazan de încălzire. "Deocamdată folosim încălzirea de la oraş, dar nu este suficient, căci suntem la capăt de coloană", a spus Emil Cuc, reprezentantul Asociaţiei Alsterdorf, adăugând că locuinţa din strada Vlahuţă a fost renovată în vară.

De asemenea, Katalin Schmidt i-a înmânat un cec în valoare de 4.710 euro preşedintei asociaţiei Planeta Micului Prinţ, Rodica Ciocan, pentru proiectul de realizare şi dotare a unui loc de joacă în curtea Grădiniţei nr. 45 din Rogerius. "Grădiniţa este una cu program prelungit, iar de acest loc de joacă se vor bucura 300 de copii", a spus Rodica Ciocan.

În cadrul aceluiaşi eveniment, preşedinta Nato Charity Bazaar le-a înmânat diplome de recunoştinţă asociaţiilor şi fundaţiilor cu care a colaborat în ultimii ani. Printre acestea se numără şi Asociaţia Sfântul Nicolae Ocrotitorul Săracilor din Salonta, care a primit anul trecut din partea Nato Charity Bazaar 7.500 de euro pentru achiziţionarea unui ecograf, de care vor beneficia gratuit copiii şi persoanele nevoiaşe.

Fundaţia Nato Charity Bazaar, a soţiilor de cadre militare din mai multe ţări membre ale alianţei, organizează anual un târg în cadrul căruia sunt strânse fonduri pentru ajutorarea organizaţiilor din toată lumea. În 2013, la târg s-au strâns 190.000 de euro, iar din cele 23 de proiecte eligibile pentru finanţare două au fost din Bihor.