Liberalul Cornel Popa a depus vineri, la Tribunalul Bihor, jurământul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, aşa cum cere legea, în faţa preşedintelui instanţei, Constantin Manoliu, şi a prefectului de Bihor, Claudiu Pop.

Şedinţa solemnă, în fapt o simplă formalitate, a fost scurtă şi la obiect. Ceremonia a început cu imnul naţional, după care preşedintele Tribunalului a prezentat scopul întâlnirii. "Hotărârea de validare (în funcţie a lui Cornel Popa - n.r.) a rămas irevocabilă, prin necontestare", a spus Manoliu, după care l-a invitat pe preşedintele ales în 10 iunie să jure cu mâna pe Bibilie.

"Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului Bihor. Aşa să-mi ajute Dumnezeu", a spus Popa.

Întrebat, după ceremonie, cu ce gând porneşte pe noul drum, Cornel Popa a spus că în primul rând trebuie să construiască o echipă, împreună cu care îşi va duce la bun sfârşit proiectele. El şi-a exprimat încrederea că în această echipă se vor regăsi angajaţii CJ, deoarece în aceşti 4 ani "este de tras".

"Fiecare dintre noi va trebui să înţelegem acest lucru", a spus Popa, adăugând şi că va încerca să obţină salarii motivante pentru angajaţii instituţiei. "În discuţiile noastre cu Executivul, vom încerca să punem în pagină normalitatea privind bugetarii din România", a zis Popa.

Noul preşedinte al CJ a mai spus şi că între priorităţile sale se numără în continuare lobby-ul pentru realizarea Autostrăzii Transilvania, dar mai ales întreaga infrastructură de transport şi canalizare în judeţ. Liberalul a precizat că va purta în acest sens discuţii cu ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi, invitat să ia parte, sâmbătă, la ceremonia de investire a Consiliului Judeţean.

De menţionat că, pentru a putea ocupa noua funcţie în care a fost ales, liderul PNL Bihor a renunţat la mandatul de senator, pe care îl deţinea din 2008.

La festivitatea de depunere a jurământului, Cornel Popa a fost însoţit de colaboratori de-ai săi. Între alţii, au fost prezenţi fostul preşedinte interimar al CJ Dumitru Voloşeniuc, subprefectul Cristian Bitea alături de secretara judeţului Carmen Soltănel, preşedintele PSD Ioan Mang, precum şi preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, şi preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.