La sfârşitul sezonului 2013-2014, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Valer Vancea a tras concluziile peste competiţiile pe care AJF Bihor le-a organizat, campionatele de seniori ale Ligii a IV-a, a V-a şi Cupa României, faza judeţeană, precum şi campionatele de juniori.

Din capul locului, conducătorul forului fotbalistic bihorean a ţinut să se declare mulţumit şi să aprecieze ca reuşit acest sezon, mai ales pentru că la finalul lui, judeţul Bihor a promovat o echipă în Liga a III-a, pe CSC Sânmartin, campioana judeţului şi câştigătoarea fazei judeţene a cupei.

"Chiar dacă am avut ceva emoţii şi am trăit un final de meci dramatic la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, de la Câmpia Turzii, este bine că am reuşit promovarea şi vom avea, astfel, două echipe în sezonul următor în eşalonul al III-lea. Era păcat şi o mare dezamăgire dacă CSC Sânmartin nu promova", a declarat Valer Vancea, adăugând că "avem patru echipe care oricând pot face faţă cu brio eşalonului al III-lea".

Campionatul Ligii a IV-a a fost câştigat în acest sezon în Bihor de echipa din Sânmartin, antrenată de Florin Fărcaş, care a acumulat 80 de puncte, urmată fiind de FC Hidişel şi Kinder Paleu, cu câte 75 de puncte, pe locul IV terminând Crişul Sântandrei, cu 72 de puncte.

Pe parcursul competiţiei, formaţia din Vaşcău s-a retras, iar în afară de aceasta a mai retrogradat o singură formaţie şi nu două, cum era prevăzut iniţial (pentru că CSC Sânmartin a obţinut promovarea). Este vorba despre de CF Liberty Pomezeu. Crişul Aleşd, ocupanta antepenultimului loc , s-a salvat, prin promovarea celor de la Sânmartin.

Din Liga a V-a au promovat echipa din Popeşti, Universitatea Oradea şi FC Bihor II. "Toate acestea şi-au exprimat dorinţa de a evolua din sezonul următor în eşalonul al IV-lea şi speră să o facă cât mai bine, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu cu CF Bihorul Beiuş în acest sezon", a mai precizat preşedintele AJF Bihor.

În total, în sezonul 2013-2014 s-au marcat 1010 goluri, cele mai multe reuşindu-le echipa din Sânmartin, 134, iar formaţia cu cele mai puţine goluri primite a fost Kinder Paleu, 24.

Golgheterul Ligii a IV-a a fost Cristian Ţârlea, de la Salonta, cu 38 de goluri, urmat de Gh. Popescu, de la Sânmartin, cu 33 de goluri, şi de Kiss Ervin, de la Kinder Paleu, cu 23 de goluri marcate.

"Şi din punctul de vedere al disciplinei nu au fost probleme însemnate în acest sezon, semn că progresăm şi Comisia de Disciplină îşi face bine treaba", a mai declarat Valer Vancea, cel care a precizat că echipa cu cele mai puţine avertismente a fost Kinder Paleu, cu 15 jucători avertizaţi, urmată de Viitorul Marghita, cu 16 jucători avertizaţi, în timp ce la polul opus s-a situat Crişul Aleşd, cu 28 de jucători avertizaţi pe durata sezonului, secondată de CF Liberty Pomezeu, cu 26 de jucători avertizaţi.

Jucătorul cel mai avertizat a fost Dan Jurcă, de la CSO Ştei, cu 11 avertismente.

Ţi în clasamentul fair-play, pe primul loc s-a situat Kinder Paleu, echipă antrenată de Zsolt Muzsnaj, cu o medie a notelor de 8,72.

"Nici în eşalonul al V-lea nu am întâmpinat probleme deosebite, iar sistemul cu trei serii geografice, este cel care se pliază cel mai bine pe judeţul nostru", a mai afirmat preşedintele AJF, Valer Vancea, cel care a ţinut să remarce şi competiţiile de juniori, dar şi rezultatele obţinute de echipa de juniori A1 din Salonta, calificată la faza finală a Campionatului Naţional, precum şi cea de juniori D de la FC Bihor, ajunsă, de asemenea, la faza finală.