Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care în trecut a caracterizat virusul Covid-19 ca fiind "o mică gripă" şi chiar a participat la proteste împotriva restricţiilor impuse de guvernatorii din Brazilia, a fost confirmat cu coronavirus.

Într-o declaraţie făcută după aflarea rezultatului, Jair Bolsonaro a spus că se simte bine, ba chiar s-ar plimba, dar nu poate din cauza recomandărilor medicale, potrivit Euronews.com. El a purtat o mască în timp ce a vorbit cu jurnaliştii în aer liber, însă, îndepărtându-se câţiva metri, a şi scos-o pentru a poza la camere. 

Preşedintele a fost testat după ce a început să dezvolte simptome, printre care şi febră, transmite BBC.

Încă din primăvară, Jair Bolsonaro a minimalizat adesea amploarea pandemiei, spunând despre coronavirus că ar fi "o mică gripă", care nu are cum să-l afecteze prea tare. La momentul în care a făcut această remarcă, în luna aprilie, decesele cauzate de COVID-19 erau sub 3000, în timp ce numărul persoanelor infectate ajunsese la aproximativ 40.000, arată rfi.ro. Acesta spunea: "După ce am fost înjunghiat, nu voi fi doborât de o mică gripă". 

La începutul acestei săptămâni, Jair Bolsonaro le-a cerut guvernatorilor regionali să relaxeze restricţiile, despre care a spus că au afectat economia.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume, cu peste 1,5 milioane de cazuri de covid-19 şi mai mult de 65.000 de decese.