Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat sâmbătă, la Oradea, că dacă prim-vicepreşedintele PNL Klaus Johannis doreşte să facă parte din Guvern, trebuie să respecte legislaţia şi să ţină cont şi de demersurile pe care Agenţia Naţională de Integritate le-a făcut în cazul său. Astfel, conform lui Zgonea, Johannis ar trebui să-şi dea demisia de la Primăria Sibiu ca să fie şeful MAI.

"Eu le-am spus (n.r. - liberalilor) că unde-i lege nu-i tocmeală. Legislaţia nu se poate schimba cum se schimba pe vremuri pentru domnul Ciorbea. Dacă domnul primar Johannis, prim-vicepreşedintele PNL, vrea să intre în Guvernul Victor Ponta, trebuie să respecte legislaţia naţională, pe care eu o susţin", a declarat Zgonea, întrebat de un jurnalist dacă are "reţineri" în ce priveşte propunerea PNL ca primarul Sibiului să fie desemnat ministru de Interne şi vicepremier.

De asemenea, Valeriu Zgonea a afirmat că Johannis ar trebui să renunţe la mandatul de primar în momentul când va depune jurământul ca ministru. "Domnia sa trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar în momentul când depune jurământul. (...) Dacă se doreşte să devină şi vicepremier al Guvernului, atunci trebuie o nouă angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, adică un nou vot de încredere. Aceste discuţii vor fi în cadrul USL, aşa cum a precizat şi premierul Victorul Ponta", a spus Zgonea.

Liderul social-democrat a refuzat să comenteze nominalizările PNL pentru Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei şi Ministerul Sănătăţii, afirmând că acestea "vor fi discutate în cadrul USL".

Valeriu Zgonea s-a aflat vineri şi sâmbătă la Oradea, unde s-a întâlnit cu activiştii PSD, în scopul pregătirii campaniei pentru alegerile europarlamentare, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii locale. De pildă, sâmbătă Zgonea a făcut o vizită la fabrica UAMT, retehnologizată în urma unui proiect pe fonduri europene, şi s-a întâlnit cu episcopul ortodox Sofronie şi cu rectorul Universităţii din Oradea şi al Universităţii Emanuel.