"Vine dictatorul!". Aşa l-a întâmpinat preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker pe premierul maghiar Viktor Orban, la summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga.

Jean-Claude Juncker a fost într-o dispoziţie neobişnuit de cordială înaintea începerii lucrărilor de la Riga. Dar pentru Viktor Orban a afişat o atitudine cu totul specială, scrie digi24.ro. În primul rând, înainte ca acesta să ajungă la el, Juncker a spus "Vine dictatorul!", iar apoi i-a spus direct acestuia că este un dictator, pălmuindu-l uşor după ce a dat mâna cu el. În plus, mai că l-a îmbrâncit în braţele preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Liderul de la Budapesta, una dintre figurile radicale din cadrul Uniunii, a sugerat recent că Ungaria ar trebui să reintroducă pedeapsa cu moartea. Tot el a desfiinţat fără menajamente planul Comisiei Europene, care cerea ca ţările membre să îşi asume cote de refugiaţi, pentru a scădea presiunea exercitată de fenomenul imigraţiei ilegale asupraţărilor cu ieşire la Marea Mediterană, în primul rând Italia, Grecia şi Spania.