Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor a reacţionat după bătaia pe care trei fete de 16 ani i-au aplicat-o unei colege de-a lor, de aceeaşi vârstă, scenă filmată şi postată pe Facebook.

"Considerăm că atitudinea şi comportamentul agresoarelor sunt de condamnat şi regretabile. În acelaşi timp, dorim să amintim faptul că în cazul în care fapta nu s-a petrecut în perimetrul unităţii de învăţământ la care sunt înscrise elevele din imagini, Inspectoratul Şcolar Judeţean sau liceul respectiv nu au capacitatea de a sancţiona elevii", se arată într-un comunicat transmis marţi de CJE Bihor.

Pe de altă parte, forul elevilor "solicită autorităţilor publice competente, în speţă IPJ Bihor, să aplice măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare, de natură civilă sau penală, pentru faptele săvârşite de aceste tinere". Comunicatul aminteşte că, dacă fetele vor primi o pedeapsă penală, vor trebui exmatriculate din şcolile la care învaţă.

De asemenea, preşedintele CJE Bihor, liceanul Titus Maghiar (foto), a declarat, potrivit aceluiaşi comunicat, că scenele cu pricina demonstrează carenţele sistemului educaţional, "care nu prevede metode eficiente de combatere a violenţei şi a agresiunilor, prin prevenirea acestora în rândul tinerilor".

"Sunt convins că acest caz nu este izolat şi că astfel de răfuieli şi bătăi se petrec mult mai des, mai ales în zonele în care educaţia este precară. Dezamăgitor este şi faptul că pentru a conştientiza o problemă reală a societăţii noastre trebuie să aibă loc, prima dată, astfel de evenimente", a declarat Titus Maghiar.

Trei adolescente, fiecare de 16 ani, au fost filmate luni, în timp ce îşi loveau cu bestialitate o colegă, şi ea tot de 16 ani. Se pare că bătaia a fost plănuită de una dintre cele trei fete, pe numele ei Flavia, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, supărată pe adolescenta pe care a bătut-o pentru că aceasta ar fi bârfit-o cu un băiat.

Cazul se află în atenţia Poliţiei Bihor. Cele trei bătăuşe au fost identificate de poliţişti şi duse la audieri luni seară, dar şi marţi dimineaţă. Toate trei au acum dosar penal.

Citeşte pe această temă articolele:

Imagini şocante: O elevă din Oradea, lovită cu picioarele şi cu pumnii de alte două tinere (VIDEO)

Le-au prins! Bătăuşele de pe Facebook au fost „săltate” de poliţişti şi s-au ales cu dosar penal