După ce demisia sa de la preşedinţia Colegiului Medicilor Bihor a produs o surpriză în lumea medicală, doctorul Adrian Ţăgureanu a făcut publice motivele pentru care a ales să renunţe la şefia forului profesional.

În textul demisiei, publicat pe siteul Colegiului Medicilor, doctorul afirmă că se simte "dezamăgit de jocurile de interese, de jocurile de culise, de interesele legate de conducerea Colegiului Medicilor Bihor" şi s-a declarat "indignat de poziţia unor oameni ce îşi ascund orgoliile rănite" sub "masca falsă a apărării corpului medical. El a anunţat că îşi dă demisia "sub presiunea constantă a părăsirii de către medici specialişti de altă specialitate decât medicina de familie a consiliului de conducere al medicilor Bihor".

"Am înţeles că poziţia de preşedinte este socotită de unii colegi nedemnă de specialitatea de medic de familie şi demnă doar de un medic specialist din spital", a scris medicul, punctând că nu doreşte ca, în urma demisiilor, Colegiul să fie condus doar de medici de familie care astfel "ar fi ţinta permanentă a unor atacuri ce nu ar face onoare lumii medicale".

Fostul preşedinte s-a declarat dezamăgit şi de întreaga atitudine "legată de lupta ascunsă pentru putere" şi a afirmat că în nici un caz prin gestul său nu doreşte să lezeze "persoane, interese, medici, pacienţi, activitate medicală".

"Considerând că plecarea mea poate linişti apele tulburi ale medicinii bihorene eu, dr. Ţăgureanu Adrian, medic specialist, medicina generală - pediatrie şi medicina de familie, am hotărât să îmi dau demisia din postul de preşedinte al Colegiului Medicilor Bihor", a scris el.

Fostul preşedinte a mai punctat că gestul său este "numai şi numai în interesul liniştei în rândul medicilor bihoreni" şi a afirmat că nu va renunţa "la mandatul de consilier câştigat prin vot democratic". "Voi fi în orice clipă alături de colegii mei medici din acest consiliu, indiferent de specialitatea lor, revenind în schimb la munca mea de zi cu zi şi asupra atenţiei pe care doresc să o acord în continuare pacienţilor mei", a conchis medicul.

Fără să acuze pe cineva direct, Ţăgureanu s-a referit la cele două demisii înregistrate în ultima săptămână în rândul medicilor specialişti, de dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD, şi internistul Ovidiu Burtă, şi la zvonurile care circulau zilele trecute cum că specialiştii ar fi pregătit o demisie în bloc, deranjaţi că generaliştii, care au acaparat conducerea executivă, i-au acceptat doar pe "ai lor".

Deşi nimeni nu o spune făţiş, se spune că specialiştii nu ar fi înghiţit faptul că "generaliştii" nu ar fi respectat unele negocieri de culise potrivit cărora în urma alegerilor specialiştii să fi avut un vicepreşedinte şi un preşedinte, şi de acceea s-a ajuns în această situaţie tensionată.

Mai multe, în articolul "Surpriză: Carmen Pantiş e noua preşedintă a Colegiului Medicilor"