Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat pentru două etape şi l-a amendat cu 1.700 lei pe preşedintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeş, după un incident care a avut loc înaintea jocului din Cupa României, la Sânmartin, când echipa orădeană a întâlnit formaţia locală, CSC.

Nemeş este acuzat că, înaintea disputei din turul IV al Cupei României, dintre CSC Sânmartin şi FC Bihor, de la Baza Sportivă Luceafărul, i s-a adresat centralului Ovidiu Mazilu din Satu Mare cerându-i să aibă grijă cum arbitrează acest meci, în timp ce arbitrii desemnaţi să oficieze jocul inspectau terenul de joc.

Potrivit unei informări publicate recent pe site-ul FRF, decizia a fost motivată în baza articolului 65, litera a din Regulamentul de Disciplină, conform căruia "persoana care săvârşeşte abuzuri împotriva oficialilor de joc se sancţionează" cu "suspendare de la 2 la 8 jocuri pentru comportamente jignitoare ori ameninţare la adresa acestora".

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele FC Bihor a spus că nu a crezut că gestul său va supăra pe cineva şi că pur şi simplu a vrut să se asigure că arbitrii vor proceda corect în timpul meciului.

"Înaintea partidei, eram pe marginea terenului, m-am întâlnit cu brigada de arbitri, m-am apropiat de ei, le-am spus că vin dintr-o structură în care îmi place corectitudinea (MAI - n.r.) şi, în cel mai politicos mod, i-am spus centralului că îl rog şi pe ei să se comporte în modul cel mai regulamentar. I-am spus că se vorbeşte prin oraş că ar fi arbitrul de casă al celor de la Luceafărul (fiind de notorietate faptul că CSC Sânmartin este apropiată de Luceafărul - n.r.), dar nu sunt omul care să facă presiuni. Poate am fost şi eu la început şi nu am ştiut... a fost o scăpare", a spus Viorel Nemeş.

Acesta a mai precizat că în apărare a transmis federaţiei punctul său de vedere. "De altfel, am fost suspendat deja o etapă, în primul meci, la Pâncota, şi am stat în tribună. Voi sta şi etapa următoare", a spus el, precizând că sancţiunea care i s-a aplicat a fost o sancţiune minimă, la care s-a conformat.

Meciul buclucaş s-a consumat pe 27 august, când FC Bihor s-a impus cu scorul de 2-1 în faţa CSC Sânmartin. Primul gol a fost marcat în minutul 27, prin Sorian, gazdele au reuşit egalarea în minutul 78, prin Pantea, au urmat prelungirile, iar golul calificării în turul V al Cupei României pentru FC Bihor l-a adus Letan, în minutul 120.