Presa franceză a dezvăluit că preşedintele Emmanuel Macron a cheltuit nu mai puţin de 26.000 de euro pentru machiaj în primele trei luni de mandat. Este vorba despre facturile de plată pentru machiajul din timpul călătoriilor oficiale ale preşedintelui Franţei precum şi pentru apariţii publice şi conferinţe de presă.

Publicaţia franceză Le Point arată că makeup artistul personal al lui Macron a înaintat două cereri de plată separate, una în valoare de 10.000 de euro şi alta de 16.000 euro.

Purtătorul de cuvânt al administraţiei de la Palatul Elysee a declarat în răspuns că "au fost nevoiţi să apeleze la un contractor în unele cazuri de urgenţă". Conform celor de la Le Point, membrii administraţiei au declarat că aceste cheltuieli "vor fi reduse în mod semnificativ" în viitor.

Totuşi, cheltuielile pentru machiaj ale preşedintelui Macron sunt mai mici decât cele ale predecesorilor acestuia. Francois Hollande a cheltuit circa 30.000 euro pentru machiaj în aceeaşi perioadă de timp, acesta având şi un frizer personal al cărui salariu brut lunar era de aproape 10.000 euro.

Informaţia referitoare la aceste cheltuieli a apărut în contextul în care popularitatea lui Macron este în continuă scădere, doar 37% din votanţi declarându-se mulţumiţi de actualul preşedinte, în scădere de la 57% în luna mai, imediat după încheierea alegerilor.