La sfârşitul acestei săptămâni se va da startul competiţiilor naţionale pentru practicanţii karate-ului tradiţional. Astfel, în cadrul primei etape incluse în calendarul federaţiei naţionale de specialitate, la Oradea se va desfăşura de vineri până duminică tradiţionalul stagiu tehnic de început de an, condus de preşedintele federaţiei şi testele fizice şi tehnice anuale.

Cu acest prilej, clubul organizator CS Todome Oradea, îl va avea ca invitat pe preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional sensei Dan Stuparu (foto), care, pe lângă stagiul tehnic pe care-l va conduce, va asista şi la desfăşurarea testărilor fizice şi tehnice anuale obligatorii pentru categoriile de cadeţi, juniori, tineret şi seniori.

Aceasta este prima acţiune importantă pentru sportivii de la karate tradiţional, drept pentru care evenimentul va concentra un număr important de karateka din zona Ardealului.

Printre aceştia se vor număra şi sportivii de la cele 3 cluburi orădene, CS UAMT - U. Agora (condus de antrenorul Pavel Vancea ), C.S. Fudoshin (antr. Mihai şi Adriana Turla) şi C.S. Todome (condus de instructoarea Alina Popa) cel din urmă fiind organizator al evenimentului în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Karate Tradiţional (AJKT) Bihor.

Antrenamentele se vor desfăşura la sala de sport a Liceului Catolic "Sf. Ladislau", situat pe strada P. Cosma, vineri de la 19, sâmbătă de la 09.30 şi 19.00 şi duminică de la 09.30.

Înaintea acestei acţiuni "Aceste acţiuni, şi anume testările fizice şi tehnice, ce se desfăşoară separat pe cele trei zone (Moldova, Ţara Românească şi Ardeal), sunt obligatorii pentru a putea participa la etapele următoare ale Campionatului Naţional şi au fost elaborate distinct pentru fiecare categorie de vârstă. Totodată, în cadrul antrenamentelor se vor studia kata-urile pentru competiţiile din acest an, dar şi combinaţii de kumite (luptă), care vor fi parte componentă a testărilor tehnice", a declarat preşedintele AJKT, Pavel Vancea.