Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, a dat-o din nou în bară. Consiliul Local a aprobat săptămâna trecută preluarea de la FPB a proiectului desfăşurat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie din Debreţin, care prevedea o finanţare de un milion de euro pentru reabilitarea unui corp din Cetatea Oradea pentru a adăposti un incubator de afaceri.

Deşi Lucian a semnat un act prin care Federaţia renunţa la proiect pentru că nu putea să-l cofinanţeze, a doua zi după hotărârea de Consiliu, a dat-o la întors declarând că hârtia e un fals şi că ar fi semnat-o "ca primarul" când s-a întâlnit la Oradea cu o delegaţie maghiară.

Preşedintele spune că juriştii din Debreţin l-au şmenuit strecurând documentul într-un teanc de acte fără importanţă pe care le-a semnat pe necitite şi ameninţă că le va face plângere penală pentru fals şi uz de fals dacă nu vor cere anularea hotărârii municipalităţii. Ceea ce e greu de crezut că se va întâmpla.

Ungurii au apelat la metode extreme văzând că Lucian a mai ratat un proiect de 300.000 euro şi se tem că îl va rata şi pe acesta, ceea ce îi va face să piardă nu ca orădenii, un milion de euro, ci trei! Nu de alta, dar aşa a negociat Lucian împărţeala "frăţească" la Budapesta...