La o zi după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a apărut cu două valize la Parlament, atacându-l pe marginea dosarului #TeleormanLeaks, preşedintele Klaus Iohannis a lansat, marţi, un atac la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, spunând că este un infractor care s-a cocoțat în fruntea statului și că „progresează în domeniul fake news".

"Asta se întâmplă când un infractor ajunge în vârful statului, iar acest infractor Dragnea progresează, nu în domeniul statului de drept, ci în domeniul fake news. E ceea ce în ziua de azi se numeşte fake news, înainte se numeau minciuni. Am avut Caragiale, bileţelul roz şi am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax.

Întrebat de valiza reală, cea care a ajuns la Rise Project, preşedintele spune că îi este străină, deşi unii insinuează că ar avea cunoştinţă. "Nu ştiu ce e cu aceste valize, nu am nicio legătură. Omul (n.r.: Dragnea) este disperat şi are probleme majore şi caută să aducă vorba despre alte lucruri şi aduce manevre de manipulare", a mai spus preşedintele.

Reacţia sa vine după ce, luni, Liviu Dragnea a răspuns  în mod ironic, în scandalul cunoscut #Teleormanleaks, în cadrul căruia jurnaliştii de la Rise Project au anunţat că le-a parvenit o valiză cu documente compromiţătoare de la Tel Drum.

Dragnea a apărut în Parlament cu câte o valiză în fiecare mână, a scos mai multe "documente" dar şi gogoşi, atacându-l voalat pe preşedintele Klaus Iohannis. Dintr-una dintre valize, preşedintele PSD a scos multe dosare, numerotate în ordine, toate făcând aluzie la diverse teme cu care de-a lungul timpului a fost atacat preşedintele Klaus Iohannis: achiziţia imobilulului Raiffeisen, retrocedarea unui imobil către Forumul Democrat al Germanilor, promovarea procurorilor-şefi, declaraţii mincinoase, bani încasaţi din chirii etc.