Preşedintele Klaus Iohannis a fost internat, joi, la Spitalul Militar din Capitală, unde a suferit o operaţie la umărul stâng. Vineri el a fost externat.

Potrivit Digi24.ro, a fost vorba despre o operaţie minim invazivă artroscopică la umărul stâng, iar operaţia a decurs fără probleme, după cum au anunţat, joi seară, reprezentanţii Spitalului Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Şeful statului urmează tratament antialgic, antiinflamator şi antibioterapie cu spectru larg, începând procedurile de recuperare fizică. Potrivit Preşedinţiei, starea preşedintelui este foarte bună şi "optimă".

"Intervenţia s-a desfăşurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune. Preşedintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, starea sa de sănătate fiind optimă", a anunţat Administraţia prezidenţială într-un comunicat.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia de Ziua Armatei, alături de premierul Viorica Dăncilă. Cei doi au susţinut discursuri pline de cuvinte de laudă la adresa militarilor români, în prezenţa ministrului Apărării, Mihai Fifor.

Klaus Iohannis a fost externat în cursul dimineţii de vineri. El a suferit o intervenţie similară în 2016.