Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, preşedintele Partidului Conservator Bihor, Traian Bodea, a fost întrebat de un jurnalist care este punctul său de vedere în ce priveşte decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a decis, irevocabil, că vicepreşedintele Senatului şi preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a colaborat cu Securitatea.

Traian Bodea a răspuns că în opinia sa, "decizia este una politică, una care să ne afecteze poltic ca şi partid". "Se ştie că domnul Băsescu este duşmanul numărul unu şi invers. Nu sunt în măsură să ştiu ce a făcut domnul preşedinte fondator înainte de ‘90, dar sunt convins că, şi dacă ar fi să fie adevărat, să fi făcut poliţie politică sau să fi fost înregimentat în structurile Securităţii, sunt convins că domnul Traian Băsescu se afla sigur în aceleaşi liste", a spus Bodea.

Preşedintele PC Bihor a spus că dosarul lui Dan Voiculescu e făcut la comanda şefului statului. "Mă mir că în loc să ne ocupăm de dosarele Flota - şi nu se mai spune nimic despre aceste dosare, deşi este vorba despre valori foarte mari - încercăm să împrăştiem cu noroi şi să facem dosare la comandă anumitor persoane. Nu cred că este singurul dosar făcut de domnul Băsescu".

Traian Bodea a mai afirmat că această situaţie demonstrează că lui Băsescu i se supun toate instituţiile statului, "inclusiv justiţia şi SRI-ul". "Avem un preşedinte care şi guvernează, este şi prim ministru şi totodată este şi director naţional al serviciilor din România. Ne întoarcem la regimul totalitar, după 20 de ani de aşa mult trâmbiţată democraţie", a mai menţionat Bodea.