Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a salutat semnarea protocolului între PC şi PNL, afirmând că "principalul câştigător de pe urma acestuia este poporul român" şi nu liderul liberal Crin Antonescu, pentru ca acesta "să apară cât mai des la Antena 3", aşa cum au cârcotit unele partide. "Ceea ce se încearcă prin acest protocol este să se creeze cât mai multă opoziţie PDL-ului", a zis Bodea, adăugând că alipirea PSD la Alianţa de Centru Dreapta nu face decât ca opoziţia să fie "una mai viabilă".

Întrebat de jurnalişti dacă doctrina de centru dreapta nu vine în contradicţie cu alianţa cu PSD, un partid de stânga criticat în repetate rânduri de Bodea care a denunţat respectarea protocolului dintre cele două partide pentru alegerile europarlamentare, generale şi prezidenţiale, liderul PC a spus că "având în vedere conjunctura, suntem obligaţi să trecem peste doctrinele politice, ca să oferim românilor alternativa la PDL".

Totuşi, el a ţinut să sublinieze că PC Bihor nu va fi aservit nici uneia dintre cele două formaţiuni politice şi că, de altfel, într-o discuţie cu preşedintele partidului, Daniel Constantin, chiar a abordat acest subiect, spunându-i că PC ar trebui să fie independent, să nu aibă obligaţii majore, iar partidele să colaboreze punctual acolo unde va fi cazul. "Dorim să avem candidatul propriu şi la alegerile locale şi să luptăm cu forţele proprii. Noi nu ne vom arunca în braţele PNL, dorim să rămânem un partid cu propria viziune. Nu cred că mi-ar sta bine să fiu director pe undeva, să mi se cumpere tăcerea", a zis Bodea, aruncând în acelaşi timp şi "săgeţi" către PSD Bihor care "şi-a vândut dreptul la opoziţie, prin faptul că şi-a pus directori la diverse instituţii", a spus Bodea.

"Scopul PC Bihor nu este de a obţine funcţii de directori în administraţia locală. După cum se ştie, nu am avut cea mai bună relaţie cu primarul Oradiei, iar eu vreau să pot critica în continuare", a mai zis şeful PC Bihor.

Întrebat de BIHOREANUL ce face concret pentru a atinge dezideratul unui candidat propriu şi pătrunderea în structurile de conducere ale judeţului, Bodea a recunoscut că nu are o strategie şi că PC Bihor nici nu are acţiuni sau un program politic după care să se ghideze. "N-o să mă vedeţi niciodată împărţind cadouri în faţa camerelor de filmat. Nu prea avem ce să facem. Nu avem acţiuni politice pentru că din păcate nu suntem nici în Consiliul Local şi nici în Consiliul Judeţean", a argumentat el, adăugând că PC Bihor numără în total aproximativ 2.000 de membri, dintre care nu ştie câţi sunt activi.