Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, consilierul local Cristian Puşcaş, totodată preşedintele PDL Oradea, a criticat atitudinea "arogantă" a municipalităţii faţă de orădeni vizavi de unele decizii importante pentru aceştia.

Puşcaş a declarat că PDL este de acord cu amenajarea drumului expres pe strada Ecaterina Teodoroiu, dar consideră că felul în care este făcută exproprierea orădenilor este "inadmisibil". "Cum e posibil să decizi soarta şi destinul unei proprietăţi, şi implicit al unor oameni, fără să discuţi cu ei, fără să te consulţi cu ei?", a întrebat Puşcaş, adăugând că, din discuţiile cu proprietarii, a înţeles că firma evaluatoare a refuzat orice dialog cu ei.

PDL-istul a menţionat şi proiectul de refacere a Pieţei Unirii pe lista hoărârilor luate de primărie fără consultarea populaţiei şi a "specialiştilor locali" şi fără să ţină seama de observaţiile Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice. Aceeaşi "atitudine" au avut-o capii municipalităţii şi în cazul Morii Emilia, susţine Cristian Puşcaş, adăugând că demolarea acesteia este "o crimă arhitecturală".

Liderul PDL Oradea consideră că Primăria nu a procedat corect faţă de cetăţeni nici în ce priveşte modificarea Planului Urbanistic General, astfel încât o porţiune din partea frontală a străzii Avram Iancu să dispară, şi nici în decizia privind eliminarea a 130 de locuri pentru vânzarea de ornamente de 1 şi 8 martie.

"În baza celor prezentate, facem un apel civilizat către administraţia locală de a-şi reconsidera relaţia cu cetăţenii oraşului. Dorim să atragem atenţia administraţiei locale asupra faptului că ea este cea care stă la dispoziţia locuitorilor oraşului şi nu invers", a mai spus Puşcaş.