După ce BIHOREANUL a dezvăluit că, în ziua anterioară alegerilor pentru membrii Senatului universitar, în facultăţile orădene a circulat o listă cu candidaţii care trebuie votaţi, preşedintele actual al forului, profesorul Sorin Curilă, enumerat pe lista cu pricina, susţine că nu are nicio legătură cu acest demers, dar nu-l condamnă.

"Tot ce se întâmplă acum în Universitate dovedeşte interesul comunităţii pentru structura Senatului. Iar aceste wish-list-uri sunt parte a procesului democratic pe care fiecare îl înţelege în felul lui", a declarat, miercuri, Curilă pentru BIHOREANUL.

Actualul preşedinte al Senatului a mai spus că în Universitate au circulat chiar mai multe liste cu candidaţi pe care anumite grupuri de persoane îi susţin. "Liste s-au făcut, la mine au ajuns cel puţin şase. Eu numai pe două am fost. Nu aveam nevoie să fiu pe o listă ca să ajung membru al Senatului Universităţii", a mai spus preşedintele. Curilă susţine că nu ştie cine a făcut lista ajunsă şi la BIHOREANUL ori cine a distribuit-o.

Preşedintele Senatului a mai spus însă că este convins că universitarii îşi vor alege reprezentanţii după propria percepţie, nu pentru că li s-a spus să voteze pe cineva anume. "Eu am convingerea că în Universitate avem spuma intelectualităţii şi a inteligenţei din Oradea. În cabina de vot, fiecare după propia conştiinţă va alege. Eu cred că vor alege numai ce e bun pentru Universitate", a mai spus Sorin Curilă.

Denumită simplu "Pt. data de 27 ianuarie 2016", lista dezvăluită marţi de BIHOREANUL cuprinde doar precizarea că electorii trebuie să se prezinte cu cartea de identitate la vot şi înşiruirea celor 57 de candidaţi care "trebuie" votaţi la scrutinul de miercuri.

Sursele BIHOREANULUI susţin că lista este înmânată de universitari din mână în mână, cu precizarea clară că sunt oamenii care "trebuie votaţi". Autorul listei este anonim, la fel cum sunt şi cei care le-au împrăştiat în Universitate.

Citeşte şi articolele:

Mobilizaţi la vot: Universitarii orădeni stau la coadă ca să-şi aleagă senatorii (FOTO)

Campanie pe ascuns: Înainte de alegerile pentru Senat, universitarii orădeni primesc o listă cu candidaţii pe care trebuie să-i voteze