După ce anul trecut au avut cele mai multe taxe speciale dintre toate cele 101 comune şi oraşe din Bihor, unele flagrant ilegale, anul acesta locuitorii comunei Lugaşu de Jos au şi preţuri record la apă.

La propunerea primarului Sorban Levente şi cu opoziţia a doar patru consilieri, aleşii locali au stabilit pentru 2022 o "taxă a apei potabile către beneficiarii din reţeaua publică a comunei" în valoare de 7,90 lei pe metrul cub pentru persoanele fizice, respectiv de 11,90 lei/mc pentru persoanele juridice, fără a se preciza în hotărârea adoptată dacă în aceste tarife este inclusă şi TVA sau nu.

Suma e oricum mai mult decât dublă faţă de preţul apei practicat de Compania de Apă Oradea (3,55 lei/mc fără TVA, respectiv 3,87 lei cu TVA).

Sătenii se plâng că sunt puşi să plătească apa, extrasă dintr-un canal, la preţuri "de Evian", pentru că, de fapt, o achită şi pe cea livrată în coloniile de romi din cele trei sate, unde aceasta nu e contorizată şi curge, pentru toată lumea, prin robinete lăsate deschise non stop, mai ales acuma, iarna, ca să nu îngheţe.

Părerile oamenilor sunt împărţite: unii zic că primarul Sorban Levente se dovedeşte cel mai scump gospodar din tot Bihorul, alţii că e cel mai atent la votanţii pe care se bazează la alegeri. Depinde cât umor are fiecare ca să facă haz de necaz...