Secretarul ştiinţific al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Ovidiu Burtă, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că absolvenţii de liceu care doresc să se înscrie la această facultate pot să-şi verifice cunoştinţele în cadrul unei simulări.

La simulare, candidaţii primesc teste grile, similare celor de la concursul de admitere. De altfel, întreaga simulare se petrece exact ca examenul. Corectarea grilelor se face computerizat, aşa că fiecare candidat la simulare află pe loc rezultatul obţinut. Până acum au mai avut loc trei simulări, urmând ca ultima să se ţină pe 18 iunie, la sediul FMF Oradea, de la ora 11. Candidaţii trebuie să ajungă ceva mai devreme la examen, pentru a putea achita taxa de înscriere, în valoare de 100 de lei.

Totodată, orice candidat la admiterea la Medicină poate să-şi cumpere de la sediul facultăţii o carte cu teste grilă, ce costă 20 de lei.

Pentru anul universitar 2011-2012, FMF are disponibile, la toate specializările, 202 de locuri fără taxă şi 108 cu taxă.