Potrivit datelor de la Biroul Electoral Municipal, până la ora 19, s-au prezentat la urne 19,06% dintre orădenii cu drept de vot, adică aproape la fel de mulţi câţi au votat, în total, la primul referendum de unire a Oradiei cu Sînmartinul (19,68%). În schimb, pe 10 mai, la ora 19, prezenţa la vot era de doar 15,20%.

Cu mai puţin de patru ore înainte de închiderea urnelor, primarul Ilie Bolojan le-a transmis orădenilor, printr-un mesaj video înregistrat în faţa Primăriei, să sprijine proiectul Oradea Mare şi să meargă la referendum.

"Dragi orădeni, mai avem câteva ore până la finalizarea procedurii de vot. Am ajuns la numărul de voturi din 10 mai până la această oră. Este foarte important ca până diseară cei care cred în acest proiect să se ducă să voteze, pentru că rezultatul referendumul va depinde de fiecare vot", a spus edilul.

"Vom ajunge cu o prezenţă la vot care să se apropie de 30%. Vom fi sau puţin peste 30% sau puţin sub 30%. De aceea, fiecare vot este important. Vă îndemn, deci, pe toţi cei care credeţi în Oradea Mare să vă prezentaţi în această seară la vot!", a mai spus Bolojan în apelul său.

Mai mult, Ilie Bolojan le-a transmis şi orădenilor care au votat deja să-şi îndemne cunoscuţii să facă la fel. "Cei care aţi votat deja, un număr foarte important, trebuie să fiţi conştienţi că votul dumneavoastră este util doar dacă se atinge pragul electoral. Prin urmare, vă rog să vă îndemnaţi cunoscuţii şi aparţinătorii să se ducă să voteze. Fiecare dintre dumneavoastră puteţi contribui cu încă un vot în această seară la acest important proiect. Mobilizaţi-vă prietenii şi aparţinătorii să voteze!", le-a spus primarul, adăugând: "Distribuiţi acest mesaj în această seară şi faceţi ca proiectul Oradea Mare să fie posibil".