Până la ora 21, cu două ore înainte de închiderea urnelor, prezenţa la vot la referendumul de unire a Oradiei cu Sînmartinul era de 25,25%, reprezentând 47.575 voturi. Printr-un nou mesaj video, primarul Ilie Bolojan face încă un apel la orădeni să se mobilizeze şi să iasă la vot, secţiile fiind deschise până la ora 23.

"Dragi orădeni, e ora 21, avem o prezenţă de 25%. Mai avem două ore de vot. Ar fi un mare păcat să nu realizăm pragul de 30% şi să ne lipsească câteva sute de voturi. Putem realiza acest prag dacă suntem uniţi în următoarele două ore", şi-a început Bolojan mesajul.

Din nou, primarul Oradiei îndeamnă cetăţenii să-şi mobilizeze, la rândul lor, prietenii pentru ca referendumul de unire cu Sînmartinul să fie validat. "Îi îndemn pe toţi cei care au votat să-şi mobilizeze prietenii şi apropiaţii pentru a realiza pragul de 30% şi pentru a face Oradea Mare. Vă mulţumesc pentru mobilizarea la vot! Putem să realizăm pragul de 30% dacă ne mobilizăm la vot sau putem să pierdem la un procent. Ar fi un mare păcat pentru acest oraş", a mai spus edilul.

Pentru ca referendumul să fie validat, este necesar să se prezinte la urne 56.825 de alegători din totalul de 189.416 de orădeni trecuţi în listele electorale, iar cel puţin jumătate plus unul dintre orădeni să voteze DA. Drept urmare, pentru unirea cu Sînmartinul, la ora 21, mai erau necesare 9250 de voturi.