Marşul Critical Mass, organizat periodic de asociaţia Pro Bikers, a adunat duminică seară mai mulţi biciclişti ca niciodată. Urcaţi pe două roţi, circa 1.200 de orădeni, după estimările Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Bihor, s-au adunat în jurul orei 17.30 în Parcul Magnolia din Rogerius, de unde au pornit în grup pe Bulevardul Decebal spre Calea Aradului şi apoi s-au oprit la mallul Oradea Shopping City.

Aici, bicicliştii au asistat la mai multe demonstraţii de trial şi BMX din partea membrilor asociaţiei Pro Bikers, care s-au dat în spectacol în noul Bike Park de antrenament amenajat în parcarea centrului comercial. Printre aceştia s-a numărat şi Roland Kiss, orădeanul care a ajuns în semifinalele acestui sezon al emisiunii "Românii au talent" datorită abilităţilor sale de a face exerciţii dificile pe bicicletă. Şi la OSC, Roland, alături de colegii săi, au făcut demonstraţii de echilibru pe două roţi la înălţime, dar au şi sărit peste mai mulţi tineri întinşi pe jos.

Bucuroşi de vremea frumoasă şi cu chef de plimbare, participanţii la marş, printre care şi mulţi copii, au luat-o înapoi la drum, enervându-i, ce-i drept, pe şoferii care au trebuit să aştepte în trafic în urma coloanei însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei.

În jurul orei 19, bicicliştii au ajuns în faţa Primăriei, unde, în semn de protest faţă de lipsa pistelor în oraş, au ridicat bicicletele deasupra capului şi au "claxonat" cu soneriile lor. "Acum, avem o singură pistă viabilă în Oradea, cea de pe malul Crişului, din Rogerius şi până la Bazinul Olimpic. Ne-am dori să putem ajunge în centru din fiecare cartier al oraşului", a declarat Mircea Crăciun, preşedintele asociaţiei Pro Bikers.

Asociaţia, care promovează ciclismul în Oradea, organizează astfel de marşuri periodic încă din 2006, însă, cel de duminică s-a bucurat de cea mai mare participare.