Organizaţia celor mai deştepte persoane din lume revine la Oradea pentru a descoperi minţi strălucite, adică acele persoane care se încadrează în primii 2% cei mai inteligenţi oameni.

Bihorenii interesaţi să îşi testeze IQ-ul trebuie să se prezinte în 15 decembrie, la ora 11, la Universitatea din Oradea.

Aceasta este prima testare pe care Mensa România o organizează la Oradea, de când preşedinte este un orădean. Conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe a Universităţii orădene, Vasile Aurel Căuş a câştigat un mandat de doi ani în fruntea Mensa România, iar din vară conduce această organizaţie.

Organizaţia Mensa a fost fondată la Oxford şi are menirea să descopere cele mai inteligente minţi din lume, dar şi să le pună în legătură. Singurul criteriu de intrare în organizaţie este o testare prin care se adevereşte faptul că persoana are un coeficient de inteligenţă peste 132.

Vârsta minimă de participare la testare este 11 ani. Participanţii vor fi împărţiţi în două categorii, întrebările fiind distribuite în funcţie de vârstă. Rezultatul testului va fi confidenţial şi trimis pe adresa de email a fiecărui participant.

Testul IQ  presupune şi o taxă care poate fi plătită prin SMS, preţul fiind de 8 euro sau 35 de lei în cazul în care plata se va face prin bancă. Pentru orădenii curioşi, mai multe detalii, pe site-ul Mensa Romania.

Mădălina Sim
studentă