"Conform Hotărârii adoptate în unanimitate de către Comitetul Executiv Judeţean în şedinţa din data de 24 septembrie 2015, organizaţia judeţeană Bihor a Partidului Social Democrat îl recomandă şi îl susţine pe domnul Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al PSD, la scrutinul intern care va avea loc în data de 11 octombrie 2015", au anunţat PSD-iştii bihoreni, vineri, printr-un comunicat de presă.

Potrivit informării, "membrii PSD Bihor au luat această decizie având în vedere experienţa sa politică şi organizatorică, precum şi ţinând cont de relaţia foarte bună a acestuia cu organizaţia PSD din judeţul Bihor".

De altfel, hotărârea luată în unanimiate de social-democraţii bihoreni nu este una surprinzătoare, în contextul în care preşedintele filialei judeţene, Ioan Mang, l-a numit pe Dragnea în mai multe rânduri "prietenul meu".

Liviu Dragnea a devenit preşedinte interimar al PSD în luna iulie a acestui an, după ce anterior fusese secretar general al partidului şi organizase mai multe campanii electorale pentru social-democraţi, însă a demisionat din aceste funcţii în urma dosarului penal deschise pe numele său.

În mai 2015, Dragnea a fost condamat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru că ar fi pus la punct un sistem de influenţă prin care a fraudat votul la referendumul din iulie 2012 de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Judecarea apelului în acest caz are primul termen pe 28 septembrie.

PSD îşi va alege preşedintele pe 11 octombrie, însă deocamdată nu se ştie clar care vor fi candidaţii. Asta şi din cauză că înscrierea în cursă presupune o vechime de minim trei ani în partid şi sprijin din partea a cel puţin cinci organizaţii judeţene, condiţii care au creat nemulţumiri în partid.